aktiviteter_3.jpg

2. juni 2019

Årets skovtur, som i år går til Vestsjælland

Afgang fra Reventlowsgade (Københavns Hovedbanegård) kl. 9.00 præcis

Hjemkomst ca. kl. 18.00

Skovturen går i år til egnen omkring Kalundborg. Vi mødes ved busholdepladsen i Revent­lows­gade, hvorfra bussen kører kl. 9.00. Herfra kører vi tværs over Sjælland til Lerchenborg, som H.C. Andersen besøgte i 1862. Slottet, der er et af vore smukkeste fra 1700-tallet, er normalt lukket for offentligheden, men vi har fået lov at komme indenfor, hvor vi bliver vist rundt og får fortalt om slottets historie.

Efter rundvisningen kører vi sydpå til Reersø, hvor vi spiser frokost. Derefter går turen til selve Kalundborg, der er en af vores smukkeste købstæder med mange fine gamle huse. Vi skal selv­føl­gelig se den femtårnede Vor Frue Kirke, som Esbern Snare opførte, og derefter går vi over til museet på Lindegården, der bl.a. har et seværdigt empireinteriør, som har en relation til H.C. Andersen, og en meget fin rokokosal. Tillader tiden det, skal vi på vejen fra Reersø se Rørby Kirke med nogle meget fine kalkmalerier af Unionsmesteren fra omkring 1425.

Som altid ledes turen af næstformanden Kirsten Dreyer, der undervejs fortæller om H.C. Andersens ophold på Lerchenborg og besøg i Kalundborg i 1850. H.C. Andersen er dog ikke den eneste guld­alderpersonlighed med relation til byen. Maleren J. Th. Lundbye blev født i Kalundborg i 1818, og Kalundborg spiller også en rolle i M.A. Goldschmidts forfatterskab. Endelig kan nævnes, at Sigrid Undset blev født i Gyths hus på Torvet, som vi ser på vejen til kirken og museet.

Med tilskud fra foreningen gøres turen for en medlemspris på 550,- kr., inkl. entre på Lerchenborg.  Gæster er velkomne for kostprisen 650,- kr.

Tilmelding sker ved indbetaling af det passende beløb på reg.nr. 1551, kontonr. 808 9531 (benyt venligst ikke det andet kontonr.) og en mail til sekretæren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmeldingen er først gyldig, når betalingen er indgået.

Af hensyn til Lerchenborgs og vores egen videre planlægning beder vi om, at tilmelding finder sted snarest og senest den 19. maj; evt. afbud kan modtages t.o.m. 18. maj, fra den 19. maj er tilmelding bindende.

20. juni 2019

Oplæsningsaften torsdag den 20. juni kl. 20 på Kulturhuset Assistens, Kapelvej 4, Nørrebro

I lighed med tidligere år holder vi en oplæsningsstund på Kulturhuset Assistens. Denne gang er det Marie Vinther Clausen, BA.stud. i retorik, og Thore Keitung Fisker, kand.stud. i retorik og underviser i oplæsning og stemmetræning, som læser eventyr af H.C. Andersen:
Fyrtøjet, Hvem er den lykkeligste, Skarnbassen og “Noget”.